Zakelijk speeddaten

“Zakelijk Speeddaten, een efficiënte manier van netwerken waar iedereen een kans krijgt om zichzelf voor te stellen”

Dé uitdaging op veel evenementen

Hoe zorg je er nu voor dat een grote groep mensen elkaar allemaal spreekt in korte tijd? Hoe mooi zou het zijn als iedereen de kans krijgt om zijn of haar verhaal te vertellen? Met als doel verbinding of begrip voor elkaar, om de samenwerking te bevorderen tussen kantoor en vloer óf als tool tijdens een netwerkbijeenkomst of eerste sollicitatieronde.

Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Laat iedereen elkaar spreken!

 

Bureau Mingle heeft een opbouw bedacht om je (zakelijke) dates écht wat beter te leren kennen en niet alléén maar op zakelijk vlak. Het zakelijke aspect wordt uiteraard niet ondergeschoven. Om ervoor te zorgen dat er genoeg tijd over blijft om elkaar echt wat beter leren kennen, ontvangen de deelnemers van te voren een korte opdracht, zodat een ieder beslagen ten ijs komt.

Tijdens het speeddaten wisselen de deelnemers elke 5 minuten (dit kan ook langer of korter zijn) van gesprekspartner en krijgen zo een goede eerste indruk van elkaar. Een super makkelijke manier om kort kennis te maken en toch iedereen gesproken te hebben.

(foto is gemaakt door Heijblom Fotografie)

 

 

Voor wie?

 

Onze methode is uitermate geschikt voor bedrijven en organisaties waarbij de collega’s elkaar beter willen leren kennen om de samenwerking te bevorderen. Denk ook aan klanten- en relatiedagen, een eerste sollicitatieronde óf voor franchise-ondernemers van dezelfde franchiseformule. Of bijvoorbeeld netwerkorganisaties, open-coffees of andere bijeenkomsten

Aan het zakelijk speeddaten kan ook een specifiek thema gehangen worden. Kortom, niks is te gek en wij denken graag met je mee om het helemaal op maat te maken.

(Foto is gemaakt door Heijblom Fotografie

Specifiek thema? Onderdeel van een groter event?

 

Na het kennismakingsgesprek waarin de wensen en het doel van de speeddate uitvoerig worden besproken, werken wij voor jouw bedrijf een concept uit.

Wij maken de indeling, ontvangen de deelnemers, geven uitleg en hosten de zakelijke speeddate. Het zakelijk speeddaten kan uiteraard worden uitgebreid met een opdracht van te voren,  een follow-up richting de deelnemers (evaluatie) en een evaluatierapport.

Daarnaast kunnen wij de rest van de dag invulling ook verzorgen, zoals een verrassende locatie, catering, entertainment, aankleding, etc.

(Foto door Heijblom Fotografie)

 

Wil je een zakelijke speeddate laten organiseren? Vul in en ontvang meer informatie!

Aantal personen (deelnemers) aan de speeddate:

Deze organisaties hebben al eens met ons zakelijk gespeeddate:

Heijblom Fotografie

Over zakelijk speeddaten

Zakelijk speeddaten is een relatief nieuwe manier van netwerken die steeds populairder wordt bij bedrijven en organisaties. Bij deze vorm van netwerken ontmoeten professionals elkaar in korte, gestructureerde gesprekken. Het is een efficiënte manier om veel nieuwe mensen te ontmoeten en snel een eerste indruk te krijgen.

Hoe werkt zakelijk speeddaten?

Zakelijk speeddaten werkt op dezelfde manier als speeddaten in een romantische context, maar dan gericht op zakelijke contacten. Professionals komen samen op een bepaalde locatie en krijgen gedurende een bepaalde tijd (meestal enkele minuten) de kans om met elkaar te praten. Na afloop van het gesprek schuift iedereen door naar de volgende tafel, waar een nieuwe gesprekspartner wacht.

De gesprekken zijn meestal kort en bondig, zodat er zoveel mogelijk mensen kunnen worden ontmoet. Bij de meeste zakelijke speeddate-evenementen krijgen de deelnemers een lijst met de namen en functies van de andere deelnemers, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden op de gesprekken.

Wat zijn de voordelen van zakelijk speeddaten voor bedrijven en organisaties?

 1. Efficiënt netwerken

Zakelijk speeddaten is een efficiënte manier van netwerken, omdat het mogelijk maakt om in korte tijd veel nieuwe mensen te ontmoeten. Dit is vooral handig voor bedrijven die snel willen uitbreiden en nieuwe contacten willen leggen.

 1. Tijdbesparend

Doordat de gesprekken kort zijn, is het niet nodig om lange gesprekken te voeren over onbelangrijke zaken. Dit bespaart tijd en maakt het mogelijk om in korte tijd veel nieuwe mensen te leren kennen.

 1. Breed scala aan contacten

Doordat er veel verschillende mensen deelnemen aan zakelijk speeddaten, ontmoet men mensen met verschillende achtergronden, functies en interesses. Dit kan resulteren in een breed scala aan nieuwe contacten en mogelijke samenwerkingen.

 1. Versterking van merk en imago

Deelname aan zakelijk speeddate-evenementen kan bijdragen aan het versterken van het merk en imago van een bedrijf. Het kan bijvoorbeeld zorgen voor meer zichtbaarheid in de sector en leiden tot nieuwe samenwerkingen en partnerships.

Hoe organiseer je een zakelijk speeddate-evenement?

Als bedrijf kun je zelf een zakelijk speeddate-evenement organiseren. Hierbij is het belangrijk om vooraf een duidelijk doel te stellen, bijvoorbeeld het vinden van nieuwe samenwerkingspartners of het vergroten van de naamsbekendheid van het bedrijf.

Het is verstandig om een professionele organisator in te schakelen om het evenement te organiseren. Deze organisator kan zorgen voor de juiste voorbereiding,  locatie, deelnemerslijsten, catering en andere benodigdheden.

Wat kan Bureau Mingle voor jou betekenen?

Bij ons is je fantastische event in goede handen!

 • Uitnodigingstekst ter voorbereiding voor de deelnemers
 • Gesprekskaartjes (wij doen een voorstel op maat voor passende vragen op de kaartjes) – alles wordt in huisstijl(kleuren) gedrukt
 • Verdiepingssessie kaartjes (in te vullen door de deelnemers zodat er een vervolgafspraak kan worden ingepland om het contact te stimuleren)
 • De opbouw en het klaarzetten van de tafels/zitjes in de ruimte
 • Kleine flesjes water en pennen op de tafels
 • Plenair welkomstwoord en uitleg van het speeddaten aan alle deelnemers
 • De speeddate rondes en zorgen dat alles goed doorstroomt zodat iedereen aan bod komt
 • Het verzamelen van de verdiepingsessie kaartjes en het maken van een overzicht voor de te plannen afspraken
 • Afsluiting en indien gewenst een aantal deelnemers even kort aan het woord laten hoe zij het hebben ervaren
 • Opruimen van de ruimte, tafels, flesjes water en papiertjes
 • Evaluatie met de organisator

En natuurlijk:

 • Uitwerken en voorstel programma, draaiboek, planning, organisatie, uitvoer en coördinatie
 • Aanmeldpagina (gepersonaliseerd), save the date, uitnodigingen, communicatie met deelnemers
 • Fotograaf, DJ, techniek
 • Catering en bar(personeel)
 • Inhuur meubulair en aankleding volgens thema
We kunnen uiteraard een geheel op maat gemaakte offerte voor je maken. Neem gerust contact op via 0186 – 22 00 00 of info@bureaumingle.nl